Persoonlijk leiderschap

Regie pakken over je eigen leven

  • Potentieel benutten
  • Groter zelfbewustzijn
  • Doelbewuster leven
  • Eigen invloed vergroten
Niet iedereen komt optimaal tot z’n recht op jullie werkvloer - ondanks dat er veel potentie rondloopt. Misschien kennen jouw collega’s hun eigen waarden, drijfveren en talenten nog niet volledig. Lopen ze steeds tegen bepaalde gedragspatronen en overtuigingen aan. Of vinden ze het lastig om eigen regie en verantwoordelijkheid te pakken.
Herken je dit? Zonde, toch? Want als niet iedereen optimaal uit de verf komt, voelt dat niet alleen onbevredigend voor jouw collega’s zelf, maar is dat het óók voor jullie totale organisatie. Daarmee gaat er veel waardevols verloren - wat er wél in zit!
Herkenbaar?
Misschien herken je ook deze situaties wel van jullie werkvloer. Collega’s:
  • Zijn zich niet zo bewust van de specifieke talenten, drijfveren en waarden die ze hebben, waardoor ze dit zelfinzicht ook nog niet volop kunnen benutten in hun werk;
  • Vinden het lastig om zichzelf te ‘organiseren’ en proactief stappen te zetten;
  • Lopen soms vast in bepaalde oude patronen, zoals hun mening niet durven geven of het allemaal zelf proberen op te lossen;
  • Hebben er moeite mee als er een uitdagende werksituatie op hun pad komt, wat om effectief handelen vraagt;
  • Vinden het lastig om doelen te halen vanuit hun eigen kracht.

Herken je dit? Mooi.

Er valt namelijk heel wat winst te behalen - bij íedere collega, als jullie met persoonlijk leiderschap aan de slag gaan. Wij gebruiken daarvoor onder andere de wijze inzichten van Stephen Covey - misschien ken je ‘m wel. Covey rocks!

Waarom is persoonlijk leiderschap zo belangrijk?

• Recht doen aan talenten en drijfveren

• Geeft veel energie en inspiratie

• Succesvoller zijn in wat je doet

• Florerende organisatie

Als je stevig aan het roer staat van je eigen schip, kun je die uitdagende wateren een stuk krachtiger bevaren. Hoezee! Hoe je daar dan komt, stevig achter het roer? Het helpt ten eerste om te ontdekken wie jij precies bent, wat je talenten en drijfveren zijn en wat jou drijft om elke dag dat schip op te stappen. Dat geeft veel zelfinzicht. En dat zelfinzicht kun je vervolgens gaan benutten in de praktijk.

Naast jezelf veel beter leren kennen - ja, óók die kanten van jezelf die je het liefst zou wegmoffelen, geeft het je heel veel als je in staat raakt om meer regie te pakken, verantwoordelijkheid te nemen en jezelf te ‘organiseren’. Oftewel, als de leider - of schipper - in jou opstaat. Die leiderschapsskills helpen je ook weer om effectief om te gaan met uitdagende situaties op de werkvloer. En om die doelen te gaan crushen.

Je kunt je voorstellen dat de werkvloer hierdoor direct ook een veel leukere, uitdagendere plek wordt. Waar mensen rondlopen die het meeste uit zichzelf en hun (werkende) leven weten te halen, succesvoller zijn in wat ze doen, productiever zijn, meer kwaliteit leveren, vol inspiratie en vuur zitten, zich meer betrokken voelen, beter in staat zijn problemen op te lossen - en ga zo maar door. The list goes on and on. Heerlijk!

In persoonlijk leiderschap kunnen nemen zit dan ook veel goud. Goud dat jullie hele organisatie naar een hogerniveau tilt. To the stars - and beyond!

"To achieve goals you’ve never achieved before, you need to start doing things you’ve never done before." - Stephen Covey


Jouw collega's ...

... weten duidelijk wie ze in de kern zijn, waar ze naartoe willen en voelen grip en regie op hun leven;

... ervaren meer vuur inspiratie en betrokkenheid;

... pakken veel meer hun eigen rol, regie en verantwoordelijkheid, van passiviteit naar pro-activiteit;

... zijn productiever, creatiever, innovatiever en succesvoller in wat ze doen;

... zijn beter in staat (belangrijke) beslissingen te nemen, doelen te halen, leiding te pakken en problemen op te lossen;

... ervaren meer energie, gedrevenheid en voldoening!

Hoe kunnen we jullie hierbij helpen?

Jullie zitten vol met ambitieuze plannen - en wij ook, om jullie hierin kracht bij te zetten. We helpen jullie heel graag om meer persoonlijk leiderschap te nemen, door ons volledig onder te dompelen in jullie organisatie. Wat zijn de specifieke uitdagingen waar jullie op dit moment tegenaan lopen en wat is het doel dat jullie voor ogen hebben?

We kijken vervolgens hoe we samen dit doel kunnen behalen. Welk aanbod kunnen we jullie doen, dat naadloos aansluit bij jullie uitdagingen, behoeften en doelen? We creëren een divers, prikkelend en praktijkgericht opleidingsprogramma op maat, waarmee jouw collega’s stap voor stap een verandering doormaken - zowel qua houding en mindset, als gedrag.

Wat we precies gaan doen, bepalen we aan de hand van jullie specifieke ambities en behoeften. Aan dit soort thema’s kun je denken, waarin we jullie kunnen laten groeien:
01
Wie ben jij?
02
Regie pakken
03
Anderen kunnen meekrijgen richting jouw doelen
04
Effectief omgaan met (uitdagende) werksituaties
”Onze medewerkers weten nu meer persoonlijk leiderschap te nemen, doordat ze hun skills in pro-activiteit, planmatig werken en samenwerken sterk hebben verbeterd”
Janneke Weidema - P&O adviseur OFW

Waar willen jullie in groeien?

Neem contact op

Hoe pakken we het precies aan?

Onze werkwijze bestaat uit vier stappen
01

Ontdekken & Scherpstellen

Wij geloven niet in standaard trainingen. Alles wat we doen, stemmen we volledig op jullie organisatie af. We dompelen ons onder in jullie praktijk en stellen samen een glashelder doel. De impact en het rendement van jullie investering maken we hiermee ook direct tastbaar.
02

Ontwerpen & Ontwikkelen

We trekken onszelf vervolgens terug naar de tekentafel, waar we een doordacht opleidingsprogramma creëren, dat volledig aansluit op jullie praktijk en de doelen die jullie willen behalen.
03

Leren & Experimenteren

We bezorgen jouw collega’s een onvergetelijke leerervaring, door alles praktisch en prikkelend te maken en ze tools te leren die al de volgende werkdag het verschil gaan maken.
04

Meten & Optimaliseren

We blijven gaandeweg meten of we nog op koers liggen. Bereiken we op deze manier die gedragsverandering en maken we jullie ambitie waar? Als het nodig is, sturen we bij. Zodat we uiteindelijk gegarandeerd de eindstreep halen.

Start vandaag
met groeien.

Deel jullie vraag met ons - wij denken graag vrijblijvend (maar wel flink gedreven) met jullie mee.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
Dankjewel voor deze mooie vraag. Je hoort binnen één werkdag van ons. Tot gauw!
Er ontbreekt nog wat broodnodige info! Zou je dit nog in willen vullen?
Stel ons hier direct je vraag. Dan nemen we binnen één werkdag contact met je op!
Dankjewel voor deze mooie vraag! Je hoort binnen één werkdag van ons. Tot gauw!
Sluit
Oops! Dat ging niet helemaal goed. Probeer het nog eens.
FAQ

Start vandaag
met groeien.

01
Wat is persoonlijk leiderschap?
02
Waarom is persoonlijk leiderschap belangrijk?
03
Wat is de relatie tussen persoonlijk leiderschap en Covey?
Conversaties in de wijk
Jouw medewerkers komen na een training enthousiast terug naar de werkvloer. Dan komt de hectische praktijk, de waan van de dag. Voor je het weet gaan nieuw geleerde vaardigheden verloren.