HLTsamen

Trainers klaarstomen om van offline naar hybride te gaan

Een goede switch maken van offline trainen naar hybride werken, waardoor trainers ook onlíne de weg kunnen wijzen in het gemeentelandschap
“Onze interne trainers hebben hun skills verdiept en hun trainingen inhoudelijk verbeterd, waardoor ze nieuwe medewerkers optimaal kunnen begeleiden”
Leontien Elvader
-
Coördinator HLTsamen
Groeiambitie

“Hoe kunnen we de switch van offline trainingen naar een geheel nieuw online ontwerp maken en onze trainers klaarstomen om hybride trainingen te geven aan nieuwe medewerkers?”

HLTsamen werkte tot voor kort met offline trainingen, maar wilde deze voortaan hybride (offline én online) gaan verzorgen. Aan Interactie de vraag om een online ontwerp op maat te maken en de trainers hierin didactisch te ondersteunen, zodat ze nieuwe medewerkers voortaan ook online de weg kunnen wijzen in het gemeentelandschap.

No items found.

Onze oplossing

In nauw contact met de trainers creëerden we een opleidingsprogramma, waarin we de trainers in vijf fases ondersteunden bij de switch van offline naar hybride trainingen. We focusten ons hierbij op vragen als:

  • Hoe werkt het draaiboek en hoe implementeren we de hybride modules?
  • Wat kunnen we aanvullen op de e-learning module om het programma nog krachtiger te maken?
  • Wat komt erbij kijken als je een online training geeft? En welke skills moet je daarvoor ontwikkelen?
  • Wie ben je als trainer? Welke skills heb je nodig voor online interactie?
  • Hoe werkt het in de praktijk? Welke tips en tricks (op maat) helpen om jullie online trainersvaardigheden te optimaliseren?

Daarnaast maakten we ook een geheel nieuw online ontwerp voor de onboarding van medewerkers.

“De samenwerking met Interactie ervaar ik als zeer positief en prettig. Dankzij een mooi online ontwerp op maat en de ontwikkeling van trainerskills voor hybride werken kunnen onze interne trainers onze nieuwe medewerkers optimaal begeleiden. De communicatie is altijd helder, duidelijk en persoonlijk.”
"Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn."
Leontien Elvader
-
Coördinator HLTsamen
Benjamin Franklin

Jouw eigen vraag oplossen?

Onze groei-experts denken graag met je mee, in hoe wij jouw mensen het beste kunnen laten groeien én hoe we je daarmee kunnen helpen de doelen van jouw organisatie te behalen.