Gestructureerd werken

Vol focus werken aan wat écht belangrijk is

  • Effectiever werken
  • Werk van hogere kwaliteit
  • Afleiding elimineren
Ping! Daar komt weer een nieuwe e-mail binnen. Of er verschijnt een collega aan je bureau, net terwijl je aan dat belangrijk document wilt werken. Zo gaat het natuurlijk never nooit niet lukken met die deadline.
In de wereld waarin we nu leven, waarin we maar liefst 120.000 prikkels per dag op ons afgevuurd krijgen, kan het een flinke challenge zijn om ons te kunnen focussen op één ding tegelijkertijd. Bij voorkeur: dat ene hele belangrijke ding, dat een verschil gaat maken binnen jullie organisatie. Maar hoe zorg je dan voor focus, in een wereld vol prikkels en afleidingen? Hoe breng je structuur aan binnen alles wat er moet gebeuren? Hoe bepaal je wat werkelijk belangrijk is? Misschien zie je jouw collega’s hier ook wel mee worstelen.
Herkenbaar?
Je merkt bijvoorbeeld dat collega’s ...

... vaak worden afgeleid door e-mails, telefoontjes of collega’s die om aandacht vragen;

... moeite hebben met taken plannen en het stellen van realistische deadlines;

... het lastig vinden om prioriteiten aan te geven en keuzes te maken in wat er nu echt toe doet en wat niet;

... zich overweldigd voelen door alles wat er op hun bordje ligt.


Bah. Dat kan veel leuker allemaal. Én effectiever. Yes, you can!

Waarom is gestructureerd werken zo belangrijk?

  • Tijd en energie besparen
  • Effectiever werken
  • Kwalitatief hoogwaardiger werk
  • Meer voldoening

Ons brein houdt niet van overprikkeling - hoewel dat best een uitdaging is binnen een wereld vol prikkels, waarin we nu leven. Als je probeert te multitasken, dan moet je als het ware steeds opnieuw opstarten met een nieuwe taak. Dit kan wel een aantal minuten duren.

Als je constant van het ene in het andere duikt, kost dit dan ook onnodig veel tijd en energie. Tijd en energie die bespaard had kunnen worden met focus!

Als je vol focus en gestructureerd werkt, zorgt dit er ook nog eens voor dat je die ene taak zo goed mogelijk kunt doen. Want als je gefocust bezig bent met één taak of opdracht, geef je alles. En dat zie je in de kwaliteit terug.


Je gaat bovendien effectiever en efficiënter te werk - wat veel stress en frustratie scheelt. Je voelt je daardoor niet overweldigd en constant afgeleid, maar hebt grip op de zaak, bent aandachtig en aanwezig in het hier en nu.


Dit alles zorgt ervoor dat je meer voldoening haalt uit je werk. Én dat je die doelen van jullie organisatie een stuk makkelijker, beter en fijner kunt halen. Lekker!

Jullie zijn ...

... productiever. Tijd wordt effectiever besteed en iedereen concentreert zich op de belangrijkste zaken, waardoor je meer gedaan krijgt in minder tijd;

... efficiënter. Jullie weten je taken beter te organiseren, waardoor alles veel meer gestroomlijnd gaat;

... beter in je werk. Als je je full focus op die ene taakstort, dan let je meer op details en ben je nauwkeuriger. Dit komt de kwaliteit van het werk alleen maar ten goede!;

... meer ontspannen. Door jullie werk goed te organiseren en helder te hebben wat prioriteiten zijn, ervaart iedereen meer grip en rust;

... meer voldaan. Jullie halen je doelen makkelijker, zijn productiever en zijn meer in balans. Hè.. fijn!

Hoe kunnen we jullie hierbij helpen?

Jullie zitten vol met ambitieuze plannen - en wij ook, om jullie hierin kracht bij te zetten. We helpen jouw collega's heel graag om meer gefocust en gestructureerd te werken, door ons volledig onder te dompelen in jullie organisatie. Wat zijn de specifieke uitdagingen waar jullie op dit moment tegenaan lopen en wat is het doel dat jullie voor ogen hebben?

We kijken vervolgens hoe we samen dit doel kunnen behalen. Welk aanbod kunnen we jullie doen, dat naadloos aansluit bij jullie uitdagingen, behoeften en doelen? We creëren een divers, prikkelend en praktijkgericht opleidingsprogramma op maat, waarmee jouw collega’s stap voor stap een verandering doormaken - zowel qua houding en mindset, als gedrag.

Wat we precies gaan doen, bepalen we aan de hand van jullie specifieke ambities en behoeften. Aan dit soort thema’s kun je denken, waarin we jullie kunnen laten groeien:
01
Zicht krijgen op wat écht belangrijk is en leren prioriteren
02
Dat wat je doet, doen met áándacht
03
Hack je brein en blijf gefocust
04
Hoe je structureel meer gedaan krijgt

Waar willen jullie in groeien?

Neem contact op

Hoe pakken we het precies aan?

Onze werkwijze bestaat uit vier stappen
01

Ontdekken & Scherpstellen

Wij geloven niet in standaard trainingen. Alles wat we doen, stemmen we volledig op jullie organisatie af. We dompelen ons onder in jullie praktijk en stellen samen een glashelder doel. De impact en het rendement van jullie investering maken we hiermee ook direct tastbaar.
02

Ontwerpen & Ontwikkelen

We trekken onszelf vervolgens terug naar de tekentafel, waar we een doordacht opleidingsprogramma creëren, dat volledig aansluit op jullie praktijk en de doelen die jullie willen behalen.
03

Leren & Experimenteren

We bezorgen jouw collega’s een onvergetelijke leerervaring, door alles praktisch en prikkelend te maken en ze tools te leren die al de volgende werkdag het verschil gaan maken.
04

Meten & Optimaliseren

We blijven gaandeweg meten of we nog op koers liggen. Bereiken we op deze manier die gedragsverandering en maken we jullie ambitie waar? Als het nodig is, sturen we bij. Zodat we uiteindelijk gegarandeerd de eindstreep halen.

Start vandaag
met groeien.

Deel jullie vraag met ons - wij denken graag vrijblijvend (maar wel flink gedreven) met jullie mee.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
Dankjewel voor deze mooie vraag. Je hoort binnen één werkdag van ons. Tot gauw!
Er ontbreekt nog wat broodnodige info! Zou je dit nog in willen vullen?
Stel ons hier direct je vraag. Dan nemen we binnen één werkdag contact met je op!
Dankjewel voor deze mooie vraag! Je hoort binnen één werkdag van ons. Tot gauw!
Sluit
Oops! Dat ging niet helemaal goed. Probeer het nog eens.
FAQ

Start vandaag
met groeien.

01
Wat is gestructureerd werken?
02
Hoe leer je gestructureerd werken?
03
Wat is de meerwaarde van gestructureerd werken?
Conversaties in de wijk
Jouw medewerkers komen na een training enthousiast terug naar de werkvloer. Dan komt de hectische praktijk, de waan van de dag. Voor je het weet gaan nieuw geleerde vaardigheden verloren.