Effectief leidinggeven

Succesvol leidinggeven aan verandering

 • Inspirerende visie delen
 • Omgaan met weerstand
 • Motivatie creëren
Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd wórden. Dat is een belangrijk verschil. Weerstand is dan ook een standaard onderdeel van verandering. Maar hoe ga je hier nou goed mee om?
Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd wórden. Dat is een belangrijk verschil. Weerstand is dan ook een standaard onderdeel van verandering. Maar hoe ga je hier nou goed mee om? Misschien zien jouw collega’s op dit moment de noodzaak (nog) niet in van de verandering. Zijn ze moe van de voorgaande veranderprocessen. Of voelt het voor hen alsof de voorgestelde verandering een bedreiging vormt voor de heersende tradities en cultuur binnen jullie organisatie.
Herkenbaar?
En misschien herken je bijvoorbeeld ook deze uitspraken wel, van jullie werkvloer:
 • ‘Het gaat toch goed zoals het gaat’;
 • ’Dit is niet mijn verantwoordelijkheid;
 • ‘Ik heb het hier veel te druk voor en ik kan dit allang’;
 • ‘Ik ben weg, dit is niks voor mij’;
 • ’Ik zal bewijzen dat deze verandering niet nodig is’

Het kan zomaar zijn dat jouw collega’s uiteindelijk heel graag meegaan in de verandering die jullie organisatie voor ogen heeft - mits ze daarin maar goed worden meegenomen.

Maar hoe buig je nou de oorspronkelijke weerstand om tot intrinsieke motivatie voor de verandering? Misschien zelfs tot het punt dat jouw collega’s enthousiaste ambassadeurs voor de verandering willen zijn?

Waarom is effectief leidinggeven zo belangrijk?

• Acceptatie voor verandering

• Iedereen voelt zich meegenomen

• Intrinsieke motivatie

Als je effectief kunt leidinggeven aan die belangrijke verandering, dan accepteren jouw collega’s die verandering en voelen ze daar enthousiasme voor. Los daarvan biedt elke verandering een uitgelezen kans voor jullie organisatie om een cultuur te creëren waarin jouw collega’s zich (nóg) meer gehoord voelen en hun feedback en ideeën durven te uiten. Jouw collega’s voelen zich - misschien voor het eerst - stapje voor stapje meegenomen en zijn er in meegegroeid. De weerstand heeft dan plaats gemaakt voor intrinsieke motivatie, vertrouwen en betrokkenheid (en misschien wel enthousiasme!). Dat is goud waard!

Wat levert het op om succesvol leiding te kunnen geven aan verandering?

 • De angst, onzekerheid en weerstand van jouw collega’s is omgebogen naar vertrouwen, openheid en betrokkenheid;
 • Jullie organisatie raakt in staat de doelen te behalen die jullie voor ogen hadden;
 • Er ontstaat een cultuur waarin collega’s zich gehoord en gezien voelen, waardoor ze beter kunnen presteren;
 • Jullie organisatie raakt in staat flexibel en slim mee te bewegen met veranderingen in de markt;
 • Jouw collega’s voelen zich meer betrokken bij de algehele visie voor de organisatie én gemotiveerd om daarin hun eigen steentje bij te dragen.
Hoe kunnen we jullie hierbij helpen?

Jullie zitten vol met ambitieuze plannen - en wij ook, om jullie hierin kracht bij te zetten. We helpen jouw collega's heel graag om succesvol leiding te geven aan verandering, door ons volledig onder te dompelen in jullie organisatie. Wat zijn de specifieke uitdagingen waar jullie op dit moment tegenaan lopen en wat is het doel dat jullie voor ogen hebben?

We kijken vervolgens hoe we samen dit doel kunnen behalen. Welk aanbod kunnen we jullie doen, dat naadloos aansluit bij jullie uitdagingen, behoeften en doelen? We creëren een divers, prikkelend en praktijkgericht opleidingsprogramma op maat, waarmee jouw collega’s stap voor stap een verandering doormaken - zowel qua houding en mindset, als gedrag.

Wat we precies gaan doen, bepalen we aan de hand van jullie specifieke ambities en behoeften. Aan dit soort thema’s kun je denken, waarin we jullie kunnen laten groeien:
01
Noodzaak voor verandering verduidelijken
02
Omgaan met weerstand
03
Inspirerend en overtuigend leidinggeven
04
Van medewerkers enthousiaste ambassadeurs maken

Waar willen jullie in groeien?

Neem contact op

Hoe pakken we het precies aan?

Onze werkwijze bestaat uit vier stappen
01

Ontdekken & Scherpstellen

Wij geloven niet in standaard trainingen. Alles wat we doen, stemmen we volledig op jullie organisatie af. We dompelen ons onder in jullie praktijk en stellen samen een glashelder doel. De impact en het rendement van jullie investering maken we hiermee ook direct tastbaar.
02

Ontwerpen & Ontwikkelen

We trekken onszelf vervolgens terug naar de tekentafel, waar we een doordacht opleidingsprogramma creëren, dat volledig aansluit op jullie praktijk en de doelen die jullie willen behalen.
03

Leren & Experimenteren

We bezorgen jouw collega’s een onvergetelijke leerervaring, door alles praktisch en prikkelend te maken en ze tools te leren die al de volgende werkdag het verschil gaan maken.
04

Meten & Optimaliseren

We blijven gaandeweg meten of we nog op koers liggen. Bereiken we op deze manier die gedragsverandering en maken we jullie ambitie waar? Als het nodig is, sturen we bij. Zodat we uiteindelijk gegarandeerd de eindstreep halen.

Start vandaag
met groeien.

Deel jullie vraag met ons - wij denken graag vrijblijvend (maar wel flink gedreven) met jullie mee.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
Dankjewel voor deze mooie vraag. Je hoort binnen één werkdag van ons. Tot gauw!
Er ontbreekt nog wat broodnodige info! Zou je dit nog in willen vullen?
Stel ons hier direct je vraag. Dan nemen we binnen één werkdag contact met je op!
Dankjewel voor deze mooie vraag! Je hoort binnen één werkdag van ons. Tot gauw!
Sluit
Oops! Dat ging niet helemaal goed. Probeer het nog eens.
FAQ

Start vandaag
met groeien.

01
Hoe kun je succesvol leidinggeven aan verandering?
02
Wat is de meerwaarde als je succesvol leiding kunt geven aan een verandering?
03
Hoe ga je om met weerstand bij een verandering?
Conversaties in de wijk
Jouw medewerkers komen na een training enthousiast terug naar de werkvloer. Dan komt de hectische praktijk, de waan van de dag. Voor je het weet gaan nieuw geleerde vaardigheden verloren.