OFW

Vanuit visie, initiatief, plannen en samenwerken doelen behalen

Van elke medewerker een leider maken, die iedere dag een stapje kan zetten richting het doel dat de organisatie voor zich ziet
"Onze medewerkers weten nu meer persoonlijk leiderschap te nemen, doordat ze hun skills in pro-activiteit, planmatig werken en samenwerken sterk hebben verbeterd"
Janneke Weidema
-
P&O adviseur
Groeiambitie

"Hoe kunnen wij het leiderschap binnen onze organisatie naar een volgend level brengen en daarmee onze doelen waar gaan maken?"

Het OFW heeft een grootse ambitie: de beste corporatie zijn voor Dronten. Ze wilden het alleen niet houden bij dromen, maar dit ook echt waar gaan maken. De groeiambitie was om de leiderschapsskills binnen het OFW te versterken om zo elke dag een stapje dichterbij dit doel te komen.

No items found.

Onze oplossing

Binnen de OFWay - de route voor OFW om de beste corporatie van Dronten te kunnen worden - is er een leiderschapsvisie ontwikkeld: hoe kunnen medewerkers meer leiderschap nemen, om zo dit overkoepelende doel én hun eigen, individuele doelen waar te kunnen maken?

Wij trainen alle medewerkers in hun persoonlijk leiderschap, door ons te focussen op alle facetten die hierbij belangrijk zijn. Zo maken we VIPS van ieder individu:


  • Visie (V)
  • Initiatief (I)
  • Plannen en organiseren (P)
  • Samenwerken (S)


Visie (V)

We laten iedere medewerker nadenken over hun persoonlijke visie: wie ben jij, welke activiteiten doe je dagelijks, waar doe je het allemaal voor en waar wil je naartoe? En hoe relateert deze visie ten opzichte van de visie van de organisatie en waar zit daar de ‘sweet spot’?


Initiatief (I)

Vervolgens focussen we ons op de vervolgstap: initiatief tonen vanuit die visie. Hoe zorg je ervoor dat je elke dag proactief keuzes maakt om nieuwe ideeën vanuit je visie te delen? Welke initiatieven spelen in je omgeving en hoe draag je die uit? Hoe ‘verkoop' jij je initiatieven aan de ander?

Plannen en organiseren (P)

Vanuit visie weten medewerkers wat ze belangrijk vinden en vanuit initiatief weten ze hoe je aan deze belangrijke dingen aandacht geeft. Vervolgens trainen we ieder individu om dit in een plan te gieten, zodat ze dit ook daadwerkelijk uit kunnen voeren.

We focussen ons hierbij onder andere op prioriteiten stellen, eerst aandacht aan de belangrijke dingen schenken, omgaan met afleidingen, vrijheid en rust vinden binnen de structuur die je creëert.

Samenwerken (S)

Tot slot kijken we hoe we een win-winsituatie kunnen bereiken. Hoe kunnen medewerkers elkaars doelen helpen bereiken, synergie creëren en op die manier ook nog meer werkgeluk toelaten?

Managementprogramma's

Daarnaast faciliteren we diverse managementprogramma’s, waarbij we de managers van OFW handvatten geven in hoe zij medewerkers in dit alles het beste kunnen ondersteunen en faciliteren.

Wat voor soort leider zijn zijzelf en wat hebben zij nodig? Wat is hun rol in het grotere geheel? Welke praktische handvatten helpen hen om hun medewerkers optimaal te stimuleren in hun persoonlijke leiderschap?

Wat doe je bijvoorbeeld als een medewerker initiatief toont, maar hier geen gehoor aan gegeven kan worden? Als er zoiets lastigs ontstaat in de dynamiek, hoe kun je dan een goed gesprek aangaan met medewerkers?

Op die manier pakken we verdiepende vraagstukken die voortkwamen uit het opleidingsprogramma op én zijn we nu een nieuw opleidingsprogramma gestart, waarbij we medewerkers leren het Goede Gesprek te voeren.

Onboardingsprogramma

Verder ontwikkelden we ook een onboardingsprogramma, waarbij we nieuwe medewerkers ook direct trainden volgens deze VIPS-methode."We zijn ontzettend blij met hoe Interactie ervoor heeft gezorgd dat onze mensen hun leiderschapsskills hebben versterkt. Met hun strategische aanpak hebben onze medewerkers hun leiderschapskwaliteiten versterkt, waardoor we daadwerkelijk elke dag een stapje dichterbij ons doel als organisatie weten te komen"
Janneke Weidema
-
P&O adviseur

Jouw eigen vraag oplossen?

Onze groei-experts denken graag met je mee, in hoe wij jouw mensen het beste kunnen laten groeien én hoe we je daarmee kunnen helpen de doelen van jouw organisatie te behalen.