Samenwerking team verbeteren

Laat jullie team optimaal uit de verf komen

  • Sterker positioneren
  • Productiever samenwerken
  • Fijnere onderlinge communicatie
  • Missies behalen
Op papíer werken jullie samen, maar in de praktijk zit iedereen vooral op eigen eilandjes. Vaak hebben jullie wel de intentie om samen te werken, maar omdat jullie het druk hebben, veel thuiswerken of elkaar niet goed weten te vinden, werken velen van jullie toch meer afzonderlijk aan je eigen stukje van de puzzel.
Het kan ook zijn dat niet iedereen voldoende het nut inziet van samenwerken, dat er niet superveel onderling vertrouwen is, dat mensen zich niet veilig genoeg voelen om elkaar op te zoeken en hun ideeën te delen, dat de sfeer wat ‘mwah’ is. Dat collega’s van nature niet breder kijken dan alleen hun eigen deel. Of dat jullie elkaar onvoldoende kennen en de neiging hebben om eigen vertrouwde mensen op te zoeken.
Herkenbaar?
Misschien herken je ook dit wel. Jullie ...

... kennen elkaar niet écht, waardoor er weinig onderlinge verbinding is;

... weten niet precies wat collega’s van andere afdelingen precies doen, waardoor er geen optimale kruisbestuiving kan plaatsvinden;

... communiceren niet optimaal met elkaar, waardoor er misverstanden en verwarring ontstaat;

... bestaan uit verschillende persoonlijkheden, leeftijden en mate van ervaring, maar die verschillen zorgen nu eerder voor verwijding dan dat die worden benut.

Zo kunnen er allerlei dingen spelen waardoor een team niet optimaal uit de verf komt (we zouden er bij wijze van nog wel 83 kunnenopnoemen ;).

Wat speelt er bij jullie op de werkvloer?

Waarom is de samenwerking in een team zo belangrijk?

• Elkaar dieper leren kennen

• Potentieel optimaal benutten

• Effectiever werken aan gezamenlijke doelen

Het is in onze ogen héél belangrijk om als team optimaal samen te werken. Om elkaar op een dieper niveau te kennen, te vertrouwen en elkaars eigenheid te benutten. Als je elkaar op een diepere manier kent, dan zie je namelijk beter hoe je elkaars potentieel optimaal kunt benutten. Je weet dan wie je kunt aanschieten om mee te sparren, wiens mening je graag wilt en wie je wilt betrekken bij een project.


Die wisselwerking zorgt natuurlijk voor meer kwaliteit van het werk. Ieders talenten, perspectieven en ideeën klikken als het ware als een puzzel in elkaar, waardoor er synergie ontstaat en mensen zichzelf gaan overtreffen. 1 + 1 = 3!

En dat is niet iets wat binnen je eigen team zo werkt, maarook teamoverstijgend. Want als je eenmaal ontdekt wat al die mensen buiten je eigen team doen en die beter leert kennen, dan kunnen hun specifieke kennis en ervaring ook heel waardevol zijn voor je eigen werk. Je gaat hierdoor een stuk effectiever te werk, waardoor het ook weer makkelijker is om jullie organisatiedoelen te halen.

Los daarvan is het ook gewoon heel fíj́n om optimaal samen te werken. Je voelt je nou eenmaal lekkerder in je vel als je je verbonden voelt met elkaar, elkaar vertrouwt en ondersteunt. Hoe de sfeer binnen een team is, bepaalt voor een groot deel met hoeveel plezier je naar je werk gaat - dus alleen maar fijn als die beter is!

Door optimaal samen te werken snijdt het mes aan ontzettend veel kanten, dus. (Waarmee je dan tegelijkertijd die grote taart aan kunt snijden, waarmee jullie straks vele teamprestaties gaan vieren. ;))

Wat levert de samenwerking van jullie team verbeteren jullie op? Jullie ...

... hebben onderling een fijne sfeer, vol positiviteit, vertrouwen en steun;

... voelen je meer betrokken en gemotiveerd;

... weten optimaal gebruik te maken van ieders unieke kwaliteiten, creativiteit, ervaring en ideeën;

... weten je sterk te positioneren voor de rest van de organisatie;

... gaan effectief om met het oplossen van problemen en uitdagingen;

... leveren kwalitatief beter werk en werken efficiënter en productiever.

Hoe kunnen we jullie hierbij helpen?

Jullie zitten vol met ambitieuze plannen - en wij ook, om jullie hierin kracht bij te zetten. We helpen jouw collega's heel graag om optimaal samen te kunnen gaan werken, door ons volledig onder te dompelen in jullie organisatie.  Wat zijn de specifieke uitdagingen waar jullie op dit moment tegenaan lopen en wat is het doel dat jullie voor ogen hebben?

We kijken vervolgens hoe we samen dit doel kunnen behalen. Welk aanbod kunnen we jullie doen, dat naadloos aansluit bij jullie uitdagingen, behoeften en doelen? We creëren een divers, prikkelend en praktijkgericht opleidingsprogramma op maat, waarmee jouw collega’s stap voor stap een verandering doormaken - zowel qua houding en mindset, als gedrag.

Wat we precies gaan doen, bepalen we aan de hand van jullie specifieke ambities en behoeften. Aan dit soort thema’s kun je denken, waarin we jullie kunnen laten groeien:
01
Elkaars talenten, waarden en rollen kennen (en dit optimaal benutten!)
02
De communicatie binnen jullie team verbeteren
03
Een positieve teamcultuur creëren
04
Optimaal toewerken naar resultaat
“Op de werkvloer merken we dat het onderlinge begrip en vertrouwen tussen collega’s toegenomen is, waardoor zij beter met elkaar kunnen samenwerken én de kwaliteit van dienstverlening richting de inwoners nu hoger is”
Erik Mellema - Teamleider Gemeente Emmen.

Waar willen jullie in groeien?

Neem contact op

Hoe pakken we het precies aan?

Onze werkwijze bestaat uit vier stappen
01

Ontdekken & Scherpstellen

Wij geloven niet in standaard trainingen. Alles wat we doen, stemmen we volledig op jullie organisatie af. We dompelen ons onder in jullie praktijk en stellen samen een glashelder doel. De impact en het rendement van jullie investering maken we hiermee ook direct tastbaar.
02

Ontwerpen & Ontwikkelen

We trekken onszelf vervolgens terug naar de tekentafel, waar we een doordacht opleidingsprogramma creëren, dat volledig aansluit op jullie praktijk en de doelen die jullie willen behalen.
03

Leren & Experimenteren

We bezorgen jouw collega’s een onvergetelijke leerervaring, door alles praktisch en prikkelend te maken en ze tools te leren die al de volgende werkdag het verschil gaan maken.
04

Meten & Optimaliseren

We blijven gaandeweg meten of we nog op koers liggen. Bereiken we op deze manier die gedragsverandering en maken we jullie ambitie waar? Als het nodig is, sturen we bij. Zodat we uiteindelijk gegarandeerd de eindstreep halen.

Start vandaag
met groeien.

Deel jullie vraag met ons - wij denken graag vrijblijvend (maar wel flink gedreven) met jullie mee.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
Dankjewel voor deze mooie vraag. Je hoort binnen één werkdag van ons. Tot gauw!
Er ontbreekt nog wat broodnodige info! Zou je dit nog in willen vullen?
Stel ons hier direct je vraag. Dan nemen we binnen één werkdag contact met je op!
Dankjewel voor deze mooie vraag! Je hoort binnen één werkdag van ons. Tot gauw!
Sluit
Oops! Dat ging niet helemaal goed. Probeer het nog eens.
FAQ

Start vandaag
met groeien.

01
Wat is effectief samenwerken?
02
Wat is belangrijk bij samenwerken?
03
Waarom samenwerken in een team?
Conversaties in de wijk
Jouw medewerkers komen na een training enthousiast terug naar de werkvloer. Dan komt de hectische praktijk, de waan van de dag. Voor je het weet gaan nieuw geleerde vaardigheden verloren.