KPN

Van groei voor de manager naar groei voor de medewerker

Wij trainden de managers van KPN Consulting in hun leiderschapsskills, zodat zij - op hun beurt - hun medewerkers konden helpen zoveel mogelijk uit zichzelf te halen. En daarmee de héle organisatie naar een nieuw niveau te tillen. Win-win-win!
-
Groeiambitie

‘Hoe kunnen wij, als managers, onze medewerkers zoveel mogelijk stimuleren om zichzelf optimaal te ontwikkelen?’

Wat is er nodig alsmedewerkers binnen je organisatie op zich prima functioneren, maar je alsmanagers voelt dat er nog véél meer uit ze te halen valt? Wat vraagt dit nietalleen van de medewerkers - maar vooral ook van de managers?

No items found.

Onze oplossing

Wij grepen deze mooie vraag aan om tot een doordacht opleidingsprogramma te komen, waarin de focus lag op het trainen en coachen van de managers - zodat zij op hun beurt hun medewerkers optimaal konden laten groeien.

 

We zijn hierbij in verschillende belangrijke thema’s gedoken, zoals:

Intrinsieke motivatie stimuleren;

Een leercultuur creëren;

Wanneer zet je welke leiderschapsstijl in;

Leidinggeven vanuit vertrouwen;

Competenties en talenten (h)erkennen en daar meer gebruik van maken binnenhet team;

Medewerkers op de plek krijgen die hun energie geeft.

 

In een half jaar tijd verzorgden we diverse opleidingsdagen, waarin we de managers trainden en coachten en allerlei nieuwe tools in handen gaven. We namen hierbij vraagstukken uit de praktijk als leidraad en pasten allerlei ‘warmhouders’ en‘teasers’ toe om de managers van begin tot eind geboeid, gemotiveerd en betrokken te maken (en te houden).

 

Dit opleidingsprogramma heeft er voor gezorgd dat managers hun eigen skills naar een nieuw niveau hebben gebracht én dit ook direct in de praktijk konden brengen - waardoor de medewerkers van KPN Consulting zichzelf ook vele malen meer konden ontplooien. Een supermooi ripple effect!

“Interactie heeft voor ons een opleiding ontworpen voor de competence managers van de organisatie. Uit de evaluaties en uit de gesprekken met de deelnemers komt klip en klaar naar voren dat het een succes was. De opzet, de aangereikte theorie, de afwisseling in werkvormen en de oefeningen en rollenspellen in de training zijn als zeer positief beoordeeld. Wij zijn zo tevreden met het eindresultaat dat wij Interactie hebben gevraagd meer opleidingen te verzorgen.''
"Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn."
Jeroen Ermers – senior business consultant bij KPN Consulting
-
Benjamin Franklin

Jouw eigen vraag oplossen?

Onze groei-experts denken graag met je mee, in hoe wij jouw mensen het beste kunnen laten groeien én hoe we je daarmee kunnen helpen de doelen van jouw organisatie te behalen.