Douglas

Elke klant tevreden het gesprek uit

Klantgerichter leren communiceren, zodat iedere klant - die in eerste instantie niet helemaal blij was én misschien wel last heeft van een probleem waar Douglas geen invloed op heeft - tevreden het gesprek verlaat
“We hebben onze nieuwe vaardigheden direct kunnen toepassen in de praktijk en dit leverde gelijk het gewenste resultaat op. De groei-experts waren heel attent en betrokken en wisten goed in kaart te brengen waar onze vraag lag.”
Linde Vijge
-
Assistent-manager Douglas klantenservice
Groeiambitie

‘Hoe kunnen wij iedere klant tevreden het gesprek uit laten gaan?’

Bij Douglas werken heel wat medewerkers die contact met klanten hebben. De parfumerie was benieuwd hoe ze klanten, die misschien in eerste instantie niet helemaal blij waren, tóch tevreden kunnen maken. Zelfs als de klant last heeft van een probleem wat niet binnen de eigen invloed van Douglas ligt.

No items found.

Onze oplossing

We creëerden een opleidingsprogramma dat we aansloten op de vraag, leerbehoefte en ambitie van Douglas.

Hierin focusten we ons op hoe de medewerkers Klantcontact nóg klantgerichter konden gaan communiceren.

Hierbij stonden deze thema’s centraal:


  • Optimaal leren afstemmen op de klant
  • Leren meedenken met de klant
  • Denken in mogelijkheden
  • Positieve flow in een gesprek bereiken

Naast het behandelen van waardevolle theorie hierover, besteedden we ook veel aandacht aan lastige praktijksituaties en eigen casussen. Hierdoor konden we elke medewerker voorzien van persoonlijke feedback, tips en tricks.


Binnen dit opleidingsprogramma trainden we alle bestaande medewerkers van het hele Klantcontactcentrum én de medewerkers die op piekmomenten (zoals rondom Kerst) werken voor Douglas in klantgericht communiceren.

“Er waren nuttige praktijkvoorbeelden en er was veel ruimte om diverse casussen door te nemen, door middel van rollenspellen. Dit maakte het opleidingsprogramma tot een onvergetelijke leerervaring!”
"Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn."
Linde Vijge
-
Assistent-manager Douglas Klantenservice
Benjamin Franklin

Jouw eigen vraag oplossen?

Onze groei-experts denken graag met je mee, in hoe wij jouw mensen het beste kunnen laten groeien én hoe we je daarmee kunnen helpen de doelen van jouw organisatie te behalen.