Astellas

Een aanspreekcultuur waarin alle ideeën en initiatieven welkom zijn.

Een bedrijfscultuur hebben waarin je elkaar durft aan te spreken en je je ideeën en initiatieven durft te delen, is megaveel waard. Dat zag ook Astellas - en wij mochten ze helpen dit te realiseren.
-
Groeiambitie

‘Hoe kunnen we binnen Astellas een veilige aanspreekcultuur creëren - en hoe vervullen wij als managers daar een zo goed mogelijke voorbeeldfunctie in?’

Elkaar durven aanspreken opgedrag en open staan voor elkaars ideeën en initiatieven is goud waard. Maarhoe kom je tot dat punt, als organisatie? Wat heeft iedere medewerker daarinnodig? Op die vraag focusten we ons binnen dit opleidingsprogramma.

No items found.

Onze oplossing

Wij doken in de vraag en situatie van dit mooie bedrijf in Meppel (lekker dichtbij huis!) en maakten eenopleidingsprogramma, helemaal op maat.

 

We grepen hierbij diverse thema’s aan, zoals:

 

Hoe creëren we zo’n veilige, fijne aanspreekcultuur en hoe vervullen we vanuit het management hier een zo goed mogelijk voorbeeldrol in?;

Hoe spreken we, als collega’s onderling, elkaar aan?;

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze ideeën en initiatieven gehoord worden?;

Hoe reageren we daar zo goed mogelijk op, vanuit onze managementpositie?

 

Het programma bestond uit een doordachte mix van verschillende sessies, trainingen voor teams en individuele coaching, waarbij we aansloten op ieders persoonlijke leerdoelen. Daarnaast hebben we met elkaar heel duidelijk uitgesproken wat er speelt: oud zeer, maar ook concrete afspraken die we willen maken. We gebruikten hierbij allerlei tools om dit zo goed mogelijk aan te pakken.

 

Met dit uitgebreide meerjaren opleidingsprogramma loodsten we de organisatie door een transitie heen, naar een veilige en fijne aanspreekcultuur. Uiteindelijk zorgt dit er ook voor dat er binnen de organisatie effectiever en met meer werkplezier gewerkt kan worden en men de klant uiteindelijk zo goed mogelijk kan helpen. Het mes snijdt aan vele kanten!

"Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn."
-
Benjamin Franklin

Jouw eigen vraag oplossen?

Onze groei-experts denken graag met je mee, in hoe wij jouw mensen het beste kunnen laten groeien én hoe we je daarmee kunnen helpen de doelen van jouw organisatie te behalen.