We zijn allemaal bekend met Marktplaats. Zij zijn groot geworden door vraag en aanbod te combineren. Ook binnen organisaties gebeurt het dat bepaalde items worden doorverkocht, overgenomen of juist nodig zijn. Er is behoefte om het proces eerst intern binnen de organisatie te regelen, voordat er buiten de organisatie wordt gekeken. 

Daar biedt interactie de oplossing voor: met de vraag-en-aanbodmodule kunnen gebruikers zelf hun items, zoals een fiets, te koop aanbieden. Geïnteresseerden kunnen hier op reageren. De webmaster hoeft zich hier niet mee te bemoeien, medewerkers kunnen dit volledig zelf regelen. Wanneer items er lang op staan worden deze er na verloop van tijd automatisch af gehaald. 

De mogelijkheden

Oproep plaatsen

Medewerkers kunnen zelf een advertentie toevoegen en gegevens invullen van wat ze te koop aanbieden of waar ze juist naar op zoek zijn. Hier kunnen ze ook een afbeelding bij uploaden. Zodra zij hebben gevonden wat ze zochten of het product hebben verkocht of weggegeven, kunnen ze 'verkocht' aanvinken en verdwijnt de advertentie automatisch van het intranet. 

0229272700