LeekerweideGroep is een grote zorgorganisatie. En net zoals iedere grotere organisatie kunnen zij niet zonder intranet. De oude variant voldeed niet meer aan de wensen. Dus kozen zij voor interactie en daarmee voor een fris, vernieuwend en verbeterd intranet. Dit is hét kanaal waar kennis en ontwikkelingen kunnen worden gedeeld. Daarnaast is het een perfect communicatie middelen en verbindt het verschillende locaties, afdelingen en expertises!

Functionaliteiten van interactie

Een intranet wordt gevormd door de functionaliteiten. Het interactie intranet heeft een zeer uitgebreid functionaliteitenpakket, wat ook LeekerweideGroep aansprak. Wij zijn met hen om tafel gegaan om te bepalen welke functionaliteiten zij missen in het huidige intranet. Vanuit een brainstorm kwamen er diverse wensen naar voren. Het social intranet moest ten minste de volgende functionaliteiten bevatten:

  • Een overzichtelijke kennisbank
  • Een overzicht met alle medewerkers
  • Nieuwsonderdeel
  • Agenda
  • Formulieren kunnen downloaden of direct invullen via het intranet
  • Ruimte om diverse tekstpagina’s kwijt te kunnen
  • Tags om een onderwerp aan te duiden
  • Een goede zoekfunctie

Widgets toevoegen of wijzigen

Om het intranet een stukje flexibeler en persoonlijker te maken is er gekozen voor widgets. Deze kunnen medewerkers zelf toevoegen of verwijderen en zodoende hun eigen intranet samenstellen. Onder de widgets vallen onder andere vacatures, buienradar en een poll.  

Interactie aan gaan 

Het doel van een social intranet is dat medewerkers de interactie met elkaar aangaan. Dit onderdeel is ook voor LeekerweideGroep erg belangrijk. De communicatiemogelijkheden binnen het interactie intranet zijn groot: van het reageren op berichten van anderen, tot het zelf plaatsen van berichten, het volgen van berichten en het ‘leuk vinden’ van berichten.

Tags koppelen 

Op het interactie intranet van LeekerweideGroep wordt er gewerkt met tags. Hiermee geef je aan wat het onderwerp van een nieuwsbericht, kennispagina of tekstpagina is. Dit maakt het zoeken gemakkelijker en maakt het voor de gebruiker direct duidelijk waar een onderdeel over gaat.

De bouw van het intranet

Zodra alle functionaliteiten waren bepaald, was het tijd voor het design van het intranet. Bij het ontwerpen is het belangrijk dat alles goed aansluit op de huisstijl van LeekerweideGroep. Na goedkeurig van het ontwerp werd de bouw gestart. Omdat het intranet veel functionaliteiten en diverse koppelingen bevat is er vroegtijdig getest om eventuele bugs snel te verhelpen. Zowel door ons team als door het team van LeekerweideGroep. Eindgebruikers konden zo al vroeg in het proces meekijken en feedback doorgeven. Hierdoor is het intranet goed afgestemd op de gebruikers.

Content

Een intranet is niet compleet zonder content. Ook hier is goed over nagedacht. De informatie van het oude intranet is geïnventariseerd en alle relevante informatie werd overgenomen naar het nieuwe intranet. Vervolgens werden er tags aangemaakt, zodat het juiste tagonderwerp aan de juiste pagina kon worden gekoppeld. Niet alleen teksten en foto’s, maar ook documenten kunnen op het intranet van LeekerweideGroep worden geplaatst.

Een intranet is altijd in ontwikkeling

Middels een instructievideo hebben we de medewerkers van LeekerweideGroep kennis laten maken met hun nieuwe intranet. Daarnaast hebben alle redacteuren van het intranet een training gekregen. Er wordt inmiddels al een tijdje gewerkt met het intranet en inmiddels zijn er wat nieuwe wensen ontstaan. Er komt een tweede fase waarin we het intranet gaan optimaliseren en nog meer gaan aanpassen aan de wensen van de gebruikers.  

Ben jij benieuwd wat voor meerwaarde een social intranet voor jouw organisatie heeft of ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Wij gaan graag met jou om tafel.

0229272700